Serious Talk Pt.4

02:03


Het is al weer een tijdje geleden dat ik een ‘Serieus Talk’ heb geschreven. Ik wist even een tijdje niet waar ik precies over kon schrijven. Gelukkig heb ik nu weer veel nieuwe onderwerpen om over te schrijven! Deze keer gaat het over een ‘Positive Mind’.

Pessimistisch? Ik? Hoe kom je erbij? Ik ben zelf niet zo’n positieve denker. Dit merk ik zeker doordat ik zo vaak gestrest ben. Hoe negatiever je denkt hoe gestrester je bent. Meestal als het even tegen zit ben ik gelijk down of heel erg chagrijnig. Dit is eigenlijk een hele slechte gewoonte en ik ben niet de enige.

Hoe denk je nu eigenlijk positief? Het is eigenlijk nog best lastig als je er over na denkt. Eigenlijk is het ook best weer simpel. Je moet niet overal het slechte van inzien. Logisch zou je denken, ja waarom doe je het dan niet? Dus als het even tegenzicht niet gelijk bij de pakkenneer gaan zitten. Nee, ga door met waar het fout ging en zorg ervoor dat het goed gaat komen. Zet door en geef niet op.

Je zelf belonen wanneer je iets goed gedaan hebt werkt ook. “Je hebt je project op tijd afgerond en ingeleverd?” Yes, good for you! Neem lekker een avondje vrij en houd een Netflix Marathon. Net zoals bij honden, belonen werkt! Probeer het eens een keer uit. Het is dan ook belangrijk om de juiste balans te vinden tussen kleine taken die zijn afgerond en grote prestaties. Je moet je zelf dan niet om het minste geringste een pauze geven omdat je dit verdient zou hebben. Dan heet het weer uitstellen ;)

Wat ook helpt is om de negatieve gedachten uit je hoofd te verwijderen. Hoe? Helaas gaat het niet zo makkelijk als CTRl+Alt+Delete. Je moet het eigenlijk leren. Dus zoals ik al eerder zei, gewoon positief denken. Het glas wordt dan ineens half vol in plaats van half leeg.

Ik ben in ieder geval bezig om positiever te denken! Nu jou nog.

Love,

Jamely 

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram


Facebook Page

https://www.facebook.com/allthingsrebel

Subscribe