Kwispelende Therapeut In Huis

05:14


Laatst was ik op het internet aan het struinen toen ik een artikel las over dat huisdier een helend effect kunnen hebben. Ik heb me hierin een beetje verdiept! Lees hier onder verder over wat ik allemaal gevonden heb. 

Dit is Bo. Bo is mijn lieve kleine Lhasa Apso. Dit is een speciaal hondenras die hypo allergeen is. Dit betekend dat je niet allergisch kan zijn voor Bo. Ze is nu bijna zo'n 6 jaar al weer bij ons in huis en daar ben ik heel blij om!

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een huisdier, en dan voornamelijk een hond of kat, aan kunnen voelen hoe jij je voelt. Ze merken aan je wanneer je blij bent, wanneer je verdrietig bent of zelfs boos bent. 

Ik merk dit heel erg bij Bo. Als ik blij ben doet zij blij mee, dat is super schattig. Honden en katten voelen jou energie aan. Als ik niet zo lekker in me vel zit komt ze bij me liggen en soms komt ze mij zelfs kopjes geven (Bo is echt een hond). En wat honden ook heel voel doen is likken, vooral Bo doet dat veel. Dit is een teken uit liefde. Tenminste dat wordt gezegd. Ik weet niet precies of dit ook zo bij katten is. 

Als een persoon depressief is of een burn-out heeft kan een huisdier dus therapeutisch werken. Dit komt door de band die ook opbouwt met het huisdier. 


Bo en ik zijn in ieder geval dikke maatjes! Ze is alleen een beetje bang in het donker, dus daar heb je niet zoveel in als je der in de avond uit laat. Ze is ook een kleine knuffel beer waarmee ik graag knuffel! Who needs a boyfriend when you have that cute little thing, right? 

Heb jij ook zo'n goede band met je huisdier?

Love, 
Jamely


You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram


Facebook Page

https://www.facebook.com/allthingsrebel

Subscribe