How To Study - Guide

06:33

We vinden het allemaal moeilijk, studeren. Of het nu voor je tentamens of voor een so'tje is. Het blijft lastig! Dus heb ik hier even wat tips op een rijtje gezet voor je om beter te kunnen studeren. 


Daar zit je dan een nacht door te halen omdat je het iedere keer maar uitstelde om te gaan leren. We kennen het allemaal. Iedere keer zeggen dat je het straks doet zorgt ervoor dat je nergens komt. Maar hoe kan je eigenlijk het beste studeren? 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een mens per dag maar zoveel stof tot zich kan nemen. Waar meer dan de helft tijdens de slaap weer gedeletet wordt. Dit is dus ook waar het absoluut geen zin heeft om 1 dag van te voren te leren. 

Zorg voor zo min mogelijk afleiding.
Zo verleidelijk is het om toch nog even door Instagram te scrollen. Zorg dat je van alle sociale kanalen bent afgesloten. Leg je telefoon dus weg of doe hem desnoods uit. Ook als je je laptop moet gebruiken zorg dat je pagina's als facebook achterwegen laat. Kan je thuis moeilijk leren? Ga eerder naar school of blijf wat langer na school om daar te studeren. Verder kan je altijd naar een bibliotheek, ja ook daar hebben ze tegenwoordig wifi. 

Een beloning hier en daar is goed. 
Stimuleer je zelf. Zet bijvoorbeeld een doel. Iedere keer als je een hoofdstuk of paragraaf geleerd heb mag je even 5 minuten op instagram of trakteer je zelf op een trosje druiven enz. 

Schrijven, schrijven en schrijven.
Maak van alle stof die je leert een samenvatting. Ga daarna de samenvatting samenvatten enz. Zo herschrijf je de stof steeds en leer je het. Ook een goede manier is spiekbriefjes maken. Natuurlijk die je niet gebruikt maar zo leer je wel. 

De juiste leer omgeving.
De juiste leeromgeving is het halve werk. Als je kleine broertje de hele tijd herrie maakt kan jij je niet concentreren. Ga dus naar een ruimte waar jij goed kan leren. Dus ga inderdaad naar een bibliotheek. 

Begin op tijd!
Misschien de meest waardevolle tip. Begin op tijd met leren. Zoals ik al zei, 1 dag van te voren is niet echt optimaal en je zal je niet veel meer herinneren de volgende dag. Bij so'tjes kan je later beginnen dan met tentamens. Ik begin voor mijn examens ongeveer. 4 dagen van te voren. Dit werkt goed voor mij!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en ik hoor wel hoe ze werken. Ik moet me zelf er misschien ook echt aan gaan houden want ook ik stel graag alles uit. Vooral als het met school te maken heeft! 

Love, 

JamelyYou Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram


Facebook Page

https://www.facebook.com/allthingsrebel

Subscribe