Serious Talk Pt.3

01:47

Het is weer tijd voor een nieuwe 'Serious Talk'. Dit keer ga ik het hebben over belangrijke keuzes maken in je leven en hoe moeilijk dit kan zijn. In mijn geval is het kiezen van een studie een heel groot dilemma. 

'Wat ga je doen als je klaar bent Jamely?' Deze vraag krijg ik de afgelopen maanden dagelijks. Inmiddels zit ik al weer in het laatste jaar van mijn opleiding. Ik ben van plan om door te studeren naar een HBO opleiding maar ja, welke van de honderd? Toen ik naar het MBO ging wist ik niet wat ik moest gaan doen. Gelukkig heb ik een goede opleiding gekozen waarmee ik heel veel kanten op kan. Maar ja, nu het HBO, wat moet ik gaan studeren? 

In het begin dacht ik, ik ga gewoon een tussen jaar nemen en werken. Dat is eigenlijk heel erg zonde om te doen achteraf, dus ik heb in ieder geval besloten om door te studeren. Na veel oriënteren kwam ik uit op 3 opleidingen; Commerciële Economie (HVA), Toegepaste Psychologie (HVA) en Muziek (Rock Academie Tilburg). Hoe verschillend kan een mens zijn? 

Dit maakt voor mij de keuze extra moeilijk. Volg ik mijn hersenen en doe ik wat het verstandigst is? Of luister ik naar mijn hart en ga ik van mijn passie mijn beroep maken? Inmiddels heb ik wel besloten om 'CE' te gaan studeren met als uitstroom Digitale Marketing. Ik kan muziek ook doen als Minor. 

Toch het moment dat je de keuze maakt is wel lastig. Ik vraag me constant af, heb ik de juiste keuze gemaakt? Wat als ik het toch niet wil? Ik bedoel wat ik nu kies is carrière bepalend en dat maakt mij wel een beetje bang. 

Keuzes maken is lastig. Zeker als je keuzes op zo'n jonge leeftijd moet maken die de rest van je leven bepaald. Het is een klein beetje beangstigend en het legt best veel druk op je. Het beste advies dat ik je kan meegeven is volg je hart en luister naar je hersenen. Een verkeerde beslissing bestaat eigenlijk niet want jij maakt die keuze en voor jou is die precies goed. 

Love, 
Jamely 

(En mijn lieve vriendinnetje Daphne stond heel lief model voor deze foto) 

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram


Facebook Page

https://www.facebook.com/allthingsrebel

Subscribe