Serious Talk Pt.2

02:56


Het is weer tijd voor een nieuwe 'Serious Talk'. Ik heb gemerkt dat het eerste artikel wat ik er over geschreven heb erg populair was en ik ben blij dat het zo goed opgenomen wordt! Dit keer ga ik het hebben over vriendschap. 


Je doet alles met ze, van shoppen tot uithuilen. Ze staan altijd voor je klaar en het maakt niet uit wat er gebeurd of ze zijn er. Dat zijn je echte vrienden. Je hoeft er niet veel van te hebben om je al blij te voelen met wat je hebt. Vriendschap zal voor vele erg belangrijk zijn en ook zeker ook voor mij. 

Ik heb sinds de basis school altijd al vrienden om mij heen gehad. Op de basisschool heb ik toen der tijds mijn beste vriendin ontmoet en ja, dat is zij nog steeds! We zijn nu al meer dan 8 jaar vriendinnen en ik zie haar nu meer als mijn zusje dan als mijn vriendin. Helaas werd ik van haar gescheiden toen ik naar een andere middelbare school ging. Ik heb hier ook hele lieve meiden leren kennen maar ik had nooit het gevoel dat ik er echt bijpaste. Ik voelde me eigenlijk altijd alleen. 

Na 2 jaar wisselde ik van middelbare school. Dit was een goede keuze want ik heb toen 3 geweldige meiden ontmoet waar het vanaf dag 1 mee klikte. Wij werden altijd de 'vierling' genoemd door de leraren. We waren onafscheidelijk. Maar het mooie plaatje kon natuurlijk niet zo blijven. 1 van mijn vrienden was ziek en ik was constant bezig met haar gezondheid. Ik was bang dat ik haar kwijt zou raken. Doordat ik steeds met haar bezig was, vergat ik ook aan me zelf te denken. Ik vond mezelf niet meer belangrijk. 

Na een tijdje studeerde wij af en gingen onze eigen kant op. Ik heb toen weer geweldige mensen ontmoet en ik kon aan een nieuw soort vriendschap werken. Ik begon meer aan me zelf te denken en dat voelde goed.

Het moraal van dit verhaal is dat vrienden erg leuk zijn. Ik doe letterlijk alles voor mijn vrienden. Ik vind vrienden gewoon heel belangrijk. Maar je moet ook aan je zelf blijven denken. Je moet je niet wegcijferen of veranderen voor je vrienden. Dat is gewoon niet gezond. Ook als je geen tot weinig vrienden hebt, dit maakt niet uit, je kan op iedere nieuwe ervaring in je leven mensen tegen komen waar je misschien wel een goede klik mee hebt. 

Ik heb niet altijd tijd voor mijn vrienden maar ik sta nog steeds voor ze klaar. Ik hoop dat zei dit ook zo ervaren. Ik heb 6 echt hele goede vrienden en natuurlijk daar om heen nog wel wat vrienden clubjes. 

Vriendschap is voor iedereen wel belangrijk, maar houd het gezond. 

Voor vragen kan je altijd contact met me opzoeken! Hoe ver ga jij voor je vrienden? 

Love, 
Jamely

(En de blauwe roos heb ik in een schitterend boeket gekregen van een van mijn beste vriendinnetjes) 

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram


Facebook Page

https://www.facebook.com/allthingsrebel

Subscribe