Serious Talk Pt.1

06:35


Het leek mij leuk om misschien eens in de zoveel tijd over een onderwerp te schrijven wat iets serieuzer is. Daar bedoel ik mee, over een onderwerp die niet zo voor de hand liggend is. Ik ga deze serie 'Serious Talk' noemen zodat jullie het makkelijk kunnen opzoeken! Ook kunnen jullie mij vragen of ik ergens over wil schrijven. 


Ik ga dit keer schrijven over het onderwerp zelfbeeld. Ik merk heel erg dat bij voornamelijk meisjes het zelfbeeld vaak heel laag is en dit leid vaak tot onzekerheid. Het is erg moeilijk om in de hedendaagse maatschappij je goed te voelen over je zelf. Overal zie je billboards langs de weg met modellen in ondergoed, in ieder tijdschrift wordt geschreven over hoe je 'toch die 5 kilo kan kwijtraken' en al die factoren zorgen ervoor dat jij aan je zelf gaat twijfelen. 

Ik heb nooit een goed zelfbeeld gehad. Ik ben altijd onzeker geweest en als ik zou moeten benoemen wat ik mooi vind aan mezelf, tja, ik vind mijn ogen erg mooi.. Als je daar over na denkt is het best triest dat ik zo over me zelf denk en ik ben niet de enige. Het is heel moeilijk om je zelf te accepteren en je goed te voelen in je eigen lichaam. Dit ga je vooral merken wanneer je gaat puberen. dan ga je zelf vragen stellen als; "Misschien kan ik wel wat aan mijn neus laten doen?" of  "Waarom is zij zo dun? Dat wil ik ook." We vergelijken ons constant met een ander en dat is precies juist wat we niet moeten doen. 

Vaak hoor je mensen zeggen dat je gewoon van je zelf moet gaan houden zoals je bent, maar ze hebben geen idee hoe moeilijk dat wel niet kan zijn als je tig dingen kan opnoemen die je aan je zelf wilt veranderen. En dan zeggen ze dan moet je er wat aan doen als je er niet blij mee bent maar ook dat is moeilijk. 

Ik moet wel zeggen dat ik dit laatste jaar ongelofelijk aan me zelf gewerkt, zowel mentaal als fysiek. Ik ben mezelf aan het accepteren zoals ik ben en ja ik ben voor het eerst blij met hoe ik er uit zie. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen en mijn zelfbeeld is enorm gestegen. Hoe heb ik dit gedaan? Het is niet dat je met een stappen plan komt en die afwerkt ofzo. Ik ben nog steeds bezig met mezelf en het is iedere dag een nieuwe uitdaging. Maar ik denk dat er bij iedereen een punt komt waarvan je in de spiegel kijkt en je je zelf voor het eerst echt ziet. Je zal dan zien dat je echt bent zoals je nu bent en dat jij je voor niemand hoeft te veranderen, ook niet voor je zelf. 

Het blijft moeilijk, van je zelf houden. Maar net zoals ik, kom jij er wel. Doe wat jij moet doen om je zelf te accepteren. Vergeet niet dat er genoeg mensen zijn die je goed vinden zoals je bent. Mensen die dit niet vinden horen niet in je leven thuis. En geloof mij, al die mooie modellen in de
 bladen, het is niet echt en zij zijn ook niet perfect. 

Hou van je zelf! 

Love, 
Jamely


You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram


Facebook Page

https://www.facebook.com/allthingsrebel

Subscribe